Position: Wisdombog > Claus Collin >

Forskellen mellem trombose og embolisme

lodkar leverer blod til forskellige dele af det menneskelige legeme. Vener og arterier er eksempler på fartøjer, som transmitterer blod retning og begynder i hjertet. Hvide blodlegemer, røde blodlegemer, plasma og blodplader fyldes op blod sædvanligvis blod strømmer let hele vejen gennem vener og arterier. men hvis intima af et blodkar udsættes for en skade, sammensatte mekanismer begynder inde i blodbanen for at producere et koagel hvor det er nødvendigt. En blodprop dannes på grund af åbningen af thrombocytter i blodet, hvor de begynder at størkne handling foretager produktionen af fibrin, som er ansvarlig for at oprette nettet, der skaber en blodprop.
Under etableringen af en blodprop dannet i et blodkar, er disse kaldes enten thrombose eller emboli, men de er betydeligt forskellige fra hinanden
Når blodproppen er produceret inden. en vene eller en arterie og blokerer blodstrømmen, kaldes den en thrombose. Denne koagulat betegnes en thrombe. Emboli er, når det hele eller en del af blodproppen adskiller sig fra sin plads og bevæger som en hindring for en anden del af det menneskelige legeme. Dette koagel kaldes en embolus.

Der er to klassificeringer af trombose, der er. arteriel trombose og venøs thrombose venetrombose frembringes, når thrombus fremstilles i en vene Det kaldes en arteriel thrombedannelse når blodproppen er oprettet. i arterien. venetrombose kan henvise til dyb venetrombose ( DVT ), renal vene trombose og portal venethrombose uanset om stedet for blodpropper. arteriel trombose kan forårsage myocardiær infarkt eller et slagtilfælde. embolismer kategoriseres som venøse blodpropper og arterielle embolier. Resultatet under okklusion af et kar i en del af det menneskelige legeme på grund af den bevægelige embolus kaldes en arteriel emboli. Iskæmisk slagtilfælde resultater, når embolus ankommer til hjernen. Blokering af hjernen på grund af en emboli er kendt som en venøs emboli. Dette resulterer i en pulmonær emboli.
thrombose er skade og hyperkoagulabilitet i den endotele foring af blodkarret forårsaget af forstyrrelser i blodstrømmen. En hovedårsag til en emboli er en dyb vene emboli. I denne situation, er en blodprop er produceret dybt inde i karrene i låret. Åreforkalkning, endocarditis, atrieflimren, og mitralstenose kan også være årsager til emboli.
Indikationer for DVT består af hævelse, smerte, varme og rødme i benet, da disse ske på grund af problemer med strømmen af blod vende tilbage til det menneskelige hjerte får blodet til at opbygge i benet. Hoste, åndenød, overdreven sveden, smerter i brystet, og uregelmæssig hjerterytme er tegn på en lungeemboli. Hvis blodproppen er inde i en blodåre, ledelse omfatter udnyttelse af blodfortyndende medicin eller antikoagulantia og kompression strømper til at lindre smerter i læggen og svulmende. Hvis blodproppen er inden for en af de arterier, læger tage sig af det ved ved hjælp af recepter at opløse blodproppen eller bære det væk ved operation. antikoagulantia, antiplatelets, trombolytika og smertestillende medicin er eksempler på lægens recept. lægen kan foreslå embolektomi eller arteriel bypass og ballonudvidelse, hvor embolus er isoleres ved kirurgiske procedurer, når strømmen af blod er fuldstændig blokeret af en embolus.

Resumé :.
1 Blodkar levere blod til forskellige dele af det menneskelige legeme vener og arterier er eksempler på fartøjer, der sender blod til og begynder fra hjertet..
2. når blodproppen er produceret i et blodkar og blokerer strømmen af blod, kaldes det en blodprop. Emboli er, når hele eller en del af en blodprop adskiller sig fra sin plads og forårsager en okklusion i en anden del af det menneskelige legeme.

3. venetrombose frembringes, når trombe dannes i en vene, mens arteriel thrombose er, når blodproppen dannes i arterie. Arteriel trombose kan forårsage slagtilfælde, myokardieinfarkt. Embolismer kategoriseres som venøse blodpropper og arterielle embolier.
4. I en blodprop, hyperkoagulabilitet og skade på endotel foring af blodkar er forårsaget forstyrrelse af strømmen af blod.
5. Hvis koagulere er inde i en vene, ledelse omfatter brug af antikoagulantia og kompression strømper til at lette kalven smerte og udstående. antikoagulanter, antiplatelets, smertestillende midler, og trombolytika er eksempler på lægens recept.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------