Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem ankelforstuvning og fraktur

ogensinde har oplevet at have din ankel forstuvet ? ? Jamen jeg har, og det var meget smertefuldt. ? Det skete, da jeg var at arrangere tingene på en hylde og afføring, som jeg var oppe væltet og jeg faldt ned. ? Min fod landede ujævnt på betongulv og blev vred. ? Pain var den første fornemmelse jeg følte efterfulgt af en følelse af varme i min fod. ? efter et stykke tid bemærkede jeg, at det var blevet hævet.
jeg hørt Medical Journal og lærte at den bedste måde at behandle ankel forstuvning er at lægge is på det, og ophøje den til at forhindre yderligere hævelse. ? Selv om det var slemt og jeg vidste, at det ikke var så alvorlig som en brækket ankel, fordi så smerten ville være værre.
Det er fordi skaden i en ankel forstuvning er på ledbånd mens hvis anklen er brækket, der er en pause i kontinuiteten af knoglen gøre smerten uudholdelig til tider. ? En blanding af acetaminophen og kodein er den bedste måde at lette den, mens den smerte, der føles med en forstuvet ankel kan lettes med mildere lægemidler. Behandling af ankel frakturer er fokuseret på at genvinde fuld funktion i den skadede del, således nødvendigheden af at genoprette det til sin naturlige stilling, og sørg for, at position opretholdes, indtil knoglerne heles. ? Dette vil kræve en støbt eller skinne skal placeres på den skadede del. ? Sommetider operation er nødvendig, hvis alle andre behandlinger er virkningsløse.

Det mest, at du kan få fra en ankel forstuvning er en hævede ankel og lidt smerte, mens en ankel fraktur kan give dig skader spænder fra blot en revne i knoglen til en knogle, der stikker ud af huden, hvilket er meget smertefuldt og tager længere tid at behandle.
Mens du kan have en hård tid at gå med en forstuvet ankel, betyder det ikke immobilisere dig så meget som en brækket ankel gør. ? Tvinge dig selv til at gå med en brækket ankel kan gøre skaden værre.
Recovery fra en forstuvet ankel vil tage mindre tid end fra en brækket ankel, fordi et brud er mere alvorlig end en forstuvning.

det bedste, du kan gøre, når du har taget et fald eller været i en ulykke og skade din ankel er at søge lægehjælp omgående for at kunne vurdere skaderne og få de nødvendige medicin for skaden.
Resume :
1 I en ankel forstuvning, er de ledbånd kvæstet mens en ankel brud, det er knoglen, der er skadet..

2. Smerter i en ankel forstuvning kan være tålelig, mens den smerte, du føler med en ankel brud er meget værre.
3. Rest, højde, og is komprimere kan lette hævelse af en ankel forstuvning, mens en ankel brud ville kræve operation og mere radikale behandlinger.
4. det er stadig muligt at gå med en forstuvet ankel, gå med en brækket ankel kan forværre din skade.
5. Det tager mindre tid til en forstuvet ankel til at helbrede, mens genvinding fra en brækket ankel kan tage flere måneder.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------